Ой «Водограй», грай для нас, грай…

У Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв відбувся ІV міжнародний конкурс молодих модельєрів під назвою «Водограй-2012», метою якого є єднання молодих талантів у пошуках сучасного стилю і пропагування його у навчанні, творчій діяльності, серед широкої громадськості і виробників.

У цьогорічному конкурсі взяло участь багато талановитої молоді, які зуміли втілити свою дизайнерську ідею в життя, впевнено і гордо показати загалу. У кожній колекції відчувався «смак», гармонія, новизна, що, мабуть, є одним із важливих рис сучасної моди. Світ рухається вперед, а з ним – і образ ідеальної та вишуканої жінки, і підкреслимо, що жінки – українки, яка підтримує традиції у всьому, зокрема – у одязі.

Свої креативні ідеї у номінаціях «Сукня, костюм, комплект», «Колекція» та аксесуари представили студенти та їхні керівники зі Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Мукачева, Києва. Гідно представили свої роботи і студенти Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ: Іванна Скрипчук (керівник Я.Я.Лаврентович), Юлія Григоряк (кер. О.В.Гуцуляк), Марія Мартищук (кер. В.В.Чіх), Світлана Бабій (кер. Л.Ю.Бович), Любов Мартищук (кер. В.В.Чіх), Наталія Мартинюк (кер. О.В.Кушнір), Надія Харчун (кер. Г.Ю.Борук) та інші.

Політ дизайнерських фантазій, мабуть, торкався вершин, але, гадаю, це ще лише початок. Наступного разу ці дівчата зможуть вразити набагато більшу глядацьку аудиторію, щоб показати справжній український стиль у всій його красі.

Мирослава ДОЛИНЧУК.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *